szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

TAPASZTALATAIM A CHUNG SHI AUBIORIG TALPSZERKEZETÉRŐL

Tóth Ágnes
Tóth Ágnes
2020.12.17 12:20
TAPASZTALATAIM A CHUNG SHI AUBIORIG TALPSZERKEZETÉRŐL

Kedves Olvasó!

Engedd meg, hogy megosszak veled néhány gondolatot személyes tapasztalataimról a chung shi funkcionális lábbeli család AuBioRig Comfort Step modelljéről.

A szakdolgozatomat a „Biomechanikalag helyes testtartás fenntartása hétköznapjainkban” címmel írtam, és a hangsúlyt az MBT-re fektettem.


Nyolc éven keresztül kizárólag ebben jártam, ami ugyan javított a medialis hosszboltozatomon, de statikailag megbomlott harántboltozatomat rontotta.


Ennek kapcsán rendkívül fájdalmas metatarsalgiám alakult ki.
Mezítláb már nem tudtam járni, és hallux valgusom kezdett kialakulni. A napi lábtorna, NSAID krémek használata ellenére panaszaim csak egyre fokozódtak. Talpbetétet az MBT-be nem tudtam elhelyezni, mert minden irányban instabil.
Az összes gördülőtalpas lábbelit kipróbáltam, de kizárólag a chung shi tűnt megfelelőnek a problémám kezelésére. Szakmai szempontok alapján az AuBioRig tipusú lábbelit választottam, aminek jótékony hatása azonnal megmutatkozott. Kettős támasz fázisban a sarokrész 15 fokos dőlésszögének köszönhetően végre egyenesen álltam és tehermentesíteni tudtam a fájdalmas részt, a járás egyéb fázisai közben egyszerűen átgördültem a kritikus terület fölött.
Három hét alatt megszünt a metatarsalgiám és a csonthártyát is irritáló tyúkszemem. A lábbeli „memória” funkciója is egyedülálló, miután ülő munkát végzek, nehéz odafigyelnem a gerinc fiziológiás görbületeinek a megtartására. A lábbeli hatására azonban órákig helyes testtartásban ülök.

Édesapám élsportolóként extrém igénybevételnek tette ki az ízületeit. Hatvan éves elmúlt, és elsősorban derék és nyaki gerincproblémái vannak. Rendkívül szkeptikus volt a lábbelivel kapcsolatban, de amint felpróbálta és járt benne, azonnal érezte annak pozitív hatását. A görcsös nyakizmai pillanatok alatt ellazultak és néhány nap alatt megszünt a felső végtagba sugárzó fájdalma és
zsibbadás érzése, illetve a deréktáji diszkomfort érzete is megszünt.

 

                                                            Tóth Ágnes
                                                             Főtitkár
                                                             Magyar Gyógytornászok Társasága