szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

EGY GERINCGYÓGYÁSZ SZEMÉVEL

DR. ELEK EMIL MIKLÓS
DR. ELEK EMIL MIKLÓS
2020.11.11 11:18
EGY GERINCGYÓGYÁSZ SZEMÉVEL

Általában véve a gördülő talpas lábbelik bizonyított jótékony hatásai évek óta ismertek voltak a számomra is. Több korábbi változatukat módomban állt közelebbről is megvizsgálni, tesztelni, hosszabb-rövidebb ideig kipróbálni. Arra, hogy a chung shi funkcionális lábbelit részletesen megismerjem, egy elszenvedett baleset (részleges külbokaszalag- szakadás) után nyílt módom. 

A chung shi név eredendően kicsit idegenkedést váltott ki belőlem, talán azért, mert olcsóbb, szerényebb minőségű ázsiai terméket sejtetett. Annál nagyobb volt a pozitív meglepetésem, amikor az új – rendkívül precízen megtervezett és felépített – lábbeliben igényes, német technológiát ismertem meg, amely ötvözi a bizonyítékokon alapuló kutatások eredményeit és a keleti gyógyászat erényeit (erre utal az elnevezés is). Ahhoz, hogy az emberi láb egészségesen fejlődjön, majd a későbbiekben megfelelően működjön az állás, illetve a járás folyamán, a német tervezőmérnökök öt különböző lábbeli- szerkezetet dolgoztak ki. Mindegyik változat a természetes járást támogatja a láb járás közben történő átgördülésének vezetésével.

chung shi lábbelicsalád úgy lett megtervezve, hogy szinte mindenféle ízületi probléma, illetve fájdalomszindróma meg- oldására segítséget nyújtsanak. A különböző típusok más- más intenzitásúak. A billenő AuBioRig, a gördülő talpú AntiStep, valamint a másik négy változat (Duflex WalkerDuxfreeDux és Woocoli) rugalmas, puha átgördülést támogató talpszerkezeti kiképzésével egyaránt a láb, ill. az alsó végtagok aktív működését segíti elő. Mindeközben a speciális talpkiképzés egyidejűleg nagyon kényelmes, szabályos álló testhelyzetet, ill. harmonikus járást biztosít úgy, hogy a talp-, illetve lábizomzatunk a legmegfelelőbb terhelést kapja. A lábbelit értékesítõ szakemberek számomra – ismerve problémáimat – az AuBioRig lábbelit javasolták, mely dinamikus talpbillenést jelenít meg, ezért a hétköznapi használatban (különösen egy szalagsérülés után) meglepően jó hatást és gyors javulást eredményezett. A komolyabb lábboltozati eltérések (a népbetegségnek számító „lúdtalp” és tartászavarok) kezelésében pedig nagy segítséget jelenthetnek a nagyobb intenzitású (de a billenő talpnál kisebb dőlésszögű) gördülőtalpas funkcionális lábbelik. Saját, különösen kedvező tapasztalataim mellett nem elhanyagolható szempont, hogy e biomechanikailag nagy körültekintéssel megtervezett, illetve kivitelezett chung shi lábbelik többszintű teszteléseket követően a német ortopéd szakorvosok, gerincspecialisták és gyógytornászok minden fórumán megfeleltek, és a legmagasabb szintű védjegy használatára nyertek jogot.

(AGR védjegy: a Német Egészséges Gerincért Egyesület Független Szakértői Bizottsága, mely nemcsak német, hanem osztrák és svájci szakembereket is felölel.)