szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

Tipp az egészséges lábakhoz

2021.03.30 11:29
Tipp az egészséges lábakhoz

A kellő testmozgás és sport jó formában tart és eltünteti a nem kívánt kilókat. Lábai egészsége ehhez egy nagyon fontos alapot képeznek. Különösen télen amikor a kinti hideg és a lakásban lévő fűtés melege kiszárítja a bőrt és elnehezíti a fáradt lábakat. E problémák megelőzésére adunk néhány jó tanácsot, hogy lába szép és egészséges maradjon.

Ezek a tanácsok nem csak lábaink egészségét segítik, de azon keresztül a személyes jóllétünket is befolyásolják.

1. EGY MELEG LÁBFÜRDŐ

Egy fárasztó séta vagy túra után a legjobb kényeztetés egy meleg lábfürdő. Nagyon fontos azonban arra figyelni, hogy a víz ne legyen túl forró és hogy a megfelelő hozzávalókat használjuk. Manapság már többféle speciális lábfürdő csomagot vásárolhatunk, melyeket kedvünk és igényeink szerint használhatunk.

Azonban ha éppen nincs kéznél ilyen csomag, akkor készíthetünk egyet a konyhában találtakból. Így tudjuk fáradt lábainkat például egy csepp citrommal felélénkíteni. A legjobb eredmények eléréséhez áztassa lábait valamivel több, mint 10 percig, a további ápolásra jól előkészítve azokat.

Bónusz jó tanács: a bőrkeményedéstől is könnyebben szabadulunk meg ha lábainkat először beáztatjuk. A fürdő után azonban érdemes egy hűsítő krémmel bekenni a lábakat, ezzel egy frissítő érzést és védelmet adva a hideg téli napokra.

                            

2. A LÁBAK HÁMLASZTÁSA

A durva, száraz talpakon a legjobban a hámlasztás segít, amely eltávolítja az elhalt bőrfelületet ezzel felélénkítve és ápolva a tiszta és puha lábakat. A hámlasztást nem csak előre megvásárolt, hanem otthon pár perc alatt elkészített bőrhámlasztó pakolásokkal is megcsinálhatjuk. 

Otthon készített ápoló bőrhámlasztó

Hozzávalók:

  • Kókuszolaj (folyékony vagy szilárd formában)
  • Mandulaolaj
  • Tengeri só vagy barna cukor (kívánság szerint)
  • Bármilyen illóolaj, mint például teafaolaj

Elkészítés:

Az összetevőket tetszés szerint keverjük össze. Ha erőteljesebb, szemcsésebb maszkot szeretne, használjon több tengeri sót vagy barna cukrot. Fontos hogy a maszkot bőkezűen adagoljuk és hagyjuk hatni a lábakon. Majd hideg vízzel mossuk le és igény szerint használjunk ápoló krémet. 

3. REFLEXZÓNA LÁBMASSZÁZS

Egy gyógyító talpmasszázs csodákra képes. Ezt saját magunknak is elvégezhetjük de a legjobb egy specialistához ellátogatni. A talp különböző zónáira kivetett nyomással különböző problémákat enyhíthetünk és feszültséget oldhatunk fel. Mindemellett a masszázsnak méregtelenítő hatása is van.

Bónusz jó tanács: Lábaink vízszintesbe emelése segíti a vérkeringést és csökkenti az ízületek dagadását.

4. SZABADULJON MEG A BŐRKEMÉNYEDÉSTŐL

Ahhoz, hogy lábai szépek és ápoltak legyenek, fontos megszabadulni a bőrkeményedéstől. Sokakban ez a gondolat azonban rossz emlékeket vagy félelmet kelt, hiszen a nem megfelelően végrehajtott kezelés vagy a nem jó eszközök használata komoly fájdalmakat okozhatnak.

Nagyon fontos tehát, hogy a bőrfelületet előkészítsük. Miután a bőr szépen megpuhult egy habkő vagy reszelő segítségével óvatosan, könnyel eltávolíthatjuk. A bőrkeményedés kezelésére különböző háztartási anyagokat is használhatunk.

Bőrkeményedés kezelése otthoni praktikából

  • Holt-tengeri só

A magas ásványi anyag tartalomnak köszönhetően a bőr szépen felázik és könnyen eltávolíthatóvá válik. 

  • Tej vagy tejpor

Már a középkorban is használták a tejet a bőr puhítására.

  • Magas Urea tartalmú krémek

Az Urea nem más mint karbamid, az ember fehérje anyagcseréjének végterméke. Manapság több ápoló krémben is használt. Ez az anyag gondoskodik a bőr puhaságáról, így az elhalt, kemény bőr pillanatok alatt eltávolítható.

  • Azonban ha erősen, nagy mennyiségben képződött bőrkeményedéstől szenved, forduljon szakértőhöz, aki tapasztalattal és megfelelő eszközökkel rendelkezik. Fontos illetve hogy minden kezelés után használjon hidratáló kenőcsöt.