szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

EGY EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ TAPASZTALATAI

2020.12.22 16:02
EGY EGÉSZSÉGÜGYI DOLGOZÓ TAPASZTALATAI

Az egészségügyi dolgozók a talpalás bajnokai. Az orvosok, nővérek, betegápolók már a koronavírus-járvány előtt sem voltak könnyű helyzetben, de a megnövekedett terhek miatt most még többet gyalogolnak munka közben. Akárcsak Beledi Márta, aki diplomás ápolóként küzd mindennap azért, hogy a legjobb ellátást nyújtsa a betegeknek – már 40 éve. A sok séta és a nem megfelelő cipő kombinációja azonban fájdalmakkal jár. De mit tehetünk ilyenkor?

Beledi Márta diplomás ápoló kereken negyven éve űzi hivatását. Ezért kíváncsiak voltunk rá, hogy ennek a munkamennyiségnek milyen fizikai jeleit érzi, szokott-e fájni a lába, a talpa, és milyen praktikákkal, lábbelikkel próbálja enyhíteni, kezelni a panaszokat?

„Eddig is rengeteget kellett talpalni, de a járvány miatt most még többet megyünk. Egyik betegtől sietünk a másikhoz. Az egyik kolléganőm egyszer bekapcsolta munka közben a lépésszámlálóját, de pár óra után már le is állította, mert olyan hamar elérte a tízezer lépést” – meséli Márta, aki a négy évtizede tartó ápolói munkája során már nagyon sok praktikát bevetett, hogy amennyire csak lehet, megóvja lábai egészségét.

„A probléma az, hogy a sok séta miatt hamar elhasználom a cipőimet. Ez azonban nem tántorít el attól, hogy mindig nyitott legyek az újabb, még jobb kialakítású lábbelik megvásárlására. Kollégáimmal mindig tippeket cserélünk: elmondjuk, kinek mi vált be, legyen szó lábbeliről, sarokemelőről, talpbetétről vagy otthoni lábápolási fortélyokról” – hangsúlyozza Márta, aki jelenleg is speciális sarokemelőt hord, rutinja szerint fél napot tölt kondicipőben, utána pedig gyógypapucsra vált.

Hivatása miatt tehát olyan cipőre van szüksége, ami a kényelmi és egészségügyi szempontoknak is tökéletesen megfelel, így jó szívvel ajánlottam neki a Berkemann márkát, melynek termékei járás vagy futás közben tompítják a lábra irányuló rezgéseket. A kitűnő minőségű, bőrből készült cipők kiemelkedően jól szellőznek, viselésük közben fellélegzik a láb, ezzel megelőzhetőek lehetnek az olyan panaszok, mint például a bőrirritáció vagy a gombás fertőzés.

A Berkemann lábbelik betéte illeszkedik a talp vonalához, és a tökéletes stabilitásért 5 ponton is alátámasztja azt. Emellett a Berkemann márkát azért is javasoltam Mártának, mert a cégnek Magyarországon található a gyártóüzeme, így mindenki, aki az ő terméküket viseli, egyúttal támogatja a magyar munkahelyeket is. 

Mártának a kényelmi lábbelikre most még inkább szüksége van, hiszen egy évvel ezelőtt ízületi problémák jelentkeztek nála: Achilles-ín gyulladás formájában. Vajon a munkáján túl ez mennyire befolyásolja kedvenc hobbiját, a fotózást? „A szabadidős programok során bármikor le tudok ülni egy kis láblógatásra, így ez a fotózásban nem szokott megállítani” – mondja Márta, akinek azt tanácsoltam, hogy nézzen körül honlapunkon, találjon rá álmai cipőjére, papucsára, hogy komfortosabb legyen a hosszú kórházi munkaidő, amit negyven év elteltével is hősiesen végigdolgozik.