szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

EGÉSZ NAP TALPON LENNI: A JÓ CIPŐ KÉNYELMÉVEL MINDEN MEGVÁLTOZIK

2020.12.22 15:21
EGÉSZ NAP TALPON LENNI: A JÓ CIPŐ KÉNYELMÉVEL MINDEN MEGVÁLTOZIK

Sokunk számára ismerős az érzés, amikor egy hosszúra nyúlt munkanap után hazaérve rekordsebességgel vesszük – vagy inkább rúgjuk – le magunkról a cipőt. A rossz lábbeli éget, szorít, nyom, megkeseríti azokat az órákat, amiket a sok talpalással benne töltünk. De van megoldás! Néhány praktikával, odafigyeléssel, a megfelelő cipő kiválasztásával véget vethetünk a kínzó lábfájásnak, és búcsút inthetünk a problémáknak.

Nyolc, tíz, tizenkét órát talpon lenni a munkahelyünkön – és közben jól teljesíteni, sőt jól érezni magunkat a bőrünkben, csakis gondosan kiválasztott cipőben lehetséges. Egészségünket, jóllétünket nem áldozhatjuk fel. Hogyan segít ebben egy jó cipő, és milyen ismérvei vannak?

 

Kényelmes

A megfelelő cipő egyensúlyban tartja testünket és egyenletes súlyelosztást biztosít, továbbá hozzásegíti vázrendszerünket a helyes fiziológiás testtartáshoz. A maximális kényelemérzethez azonban az is szükséges, hogy kerüljük a szűk és hegyes orrú, a túl magas és esetleg a teljesen lapos sarkú lábbelik viselését. A jó cipőtalp fontos ismérvei közé tartozik a komfortérzet és a rugalmasság, amelyek biztosítják járás és állás közben a talp izmainak aktiválását. Ezek az izmok fontos szerepet játszanak talpunk haránt- és a hosszanti boltozatainak jó állapotáért. A kényelmes cipőnek ki kell állnia az idő próbáját: öt perc és tizenkét óra elteltével is ugyanolyan komfortosnak kell lennie. Ha egyszer sikerül rátalálnunk a számunkra legkellemesebb viseletre, soha többé nem akarunk majd kompromisszumokat kötni.

 

Biztonságos

Szakmánkból kifolyólag nagyon eltérő lehet, hogy a munkánk során milyen cipővel teremtjük meg leginkább a biztonságot a lábaink számára. Van, akinek a lábujjak védelme a prioritás, míg másoknak a csúszásmentesség, a vízlepergetés, vagy éppen a megerősített talpak jelentik a kényelmet. A munkakörök sokszínűsége miatt van, ahol elegendő a klumpa vagy a szandál viselése, míg máshol cipőre, bakancsra, csizmára van szükség. Mérlegeljük, hogy a napi feladatainkhoz melyik a legcélravezetőbb választás!

 

Jól szellőző

Ha jól szellőző cipőt hordunk, nem kell azon aggódnunk, hogy az órákon át tartó talpalás miatt állandó lábizzadással, kellemetlen érzettel és szagokkal kell küzdenünk. Az izzadás és a nem megfelelő szellőzés bőrirritációt és gombás fertőzést is okozhat, de mindezt elkerülhetjük, ha lábbelinket körültekintően választjuk ki. Az egyik fontos szempont, hogy a gyártás során természetes anyagok kerüljenek felhasználásra. Lábfejünk is megérdemli, hogy fellélegezhessen!

 

Mintha rám öntötték volna

Minden ember más és más, így nem túlzás, hogy minden lábnak eltérő igényei vannak. Cipőválasztáskor fontos szem előtt tartanunk, hogy igenis megérdemeljük, hogy ezt az igényt kielégítse a lábbeli, ami mellett letesszük voksunkat. A napi több óra talpon lét előtt milyen jó is az, ha cipőnket felvéve arra gondolunk: mintha ránk öntötték volna. Ha Ön is ezt az érzést keresi, csak biztatni tudjuk: keresgéljen honlapunkon, találjon rá a kényelem nyújtotta szabadságra!