szechenyi-logo

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

                Ügyfélszolgálat, rendelésfelvétel: +36 70 977 2438     SZAKÜZLETEINK: Hajdúszoboszlón és Hévízen

Blog

Amit az MBT lábbeliről érdemes tudni

2021.04.22 10:33
Amit az MBT lábbeliről érdemes tudni

A kemény felületeken való járás egészségtelen az emberi test számára. Megszoktuk, hogy a járdákat aszfalttal burkolják, az utcákat pedig aszfalt borítja, de tudta-e, hogy az emberi test nem arra szolgál, hogy ezen a felszínen járjon?

A kellemetlenségeket, amelyeket naponta szenvedünk járás közben vagy akár mozdulatlanul állva, a kemény felületek okozzák, amelyeken járunk. A sarok és az elülső láb minden egyes talajjal valóérintkezése lökéshullámot hoz létre, amely áthalad a csontvázig, és megüti a porcot és a csigolyát. Még akkor is, ha mozdulatlanul állsz, mivel az elülső lábnak és a saroknak el kell viselnie a test gravitáció által okozott nyomását.

A lágyabb felületen való állás és járás sokkal kevésbé fájdalmas. Mivel a burkolatokat és az utcákat nehéz homokkal és fűvel helyettesíteni, az MBT megoldást kínál. Minden lépésnél az ütés erejét tompítja a sarokban lévő puha párna - a szenzor. Ezt követően a cipő félgömbölyű formája serkenti a láb természetes gördülését. Ezenkívül az MBT lábbeli csökkenti a sarokban és a lábfejben fellépő irritáló nyomáspontok testi kellemetlenségét, ha mozdulatlanul áll, mert természetes módon egyensúlyoz a láb közepén lévő mesterséges dombon. Ez elosztja a nyomást és tehermentesíti a testet.

Az MBT jótékony hatásai:

  • A derék, a hát, az ízületi, izom és más mozgásszervi panaszok csökkennek.
    • Túlsúly esetén felgyorsul a kalóriaégetés és javul az alsó végtagok keringése.
    • Visszaáll a helyes testtartás, a harántboltozat visszaemelésével javul a lúdtalpasság.
    • Az alsó végtag- és törzsizomzat erősödik, a gerinc és az ízületek terhelése csökken, kopásuk mérséklődik.
    • Az izom- és ízületi fájdalmak enyhülnek.
    • A comb, a fenék, a has feszesebbé válik, a testtartás egyenesebb lesz.

 

KINEK JAVASOLT AZ MBT HASZNÁLATA?

Túlsúlyosaknak, kismamáknak, kemény talajon sokat gyaloglóknak, fogyókúrázóknak, továbbá derék- és hátfájás, ízületi és mozgásszervi panaszok, visszeresség és érszűkület esetén.

Az MBT indikációs területe igen széles:

gyógyászat terén:

- Hát és derék fájdalmak, gerincproblémák, helytelen tartás miatti izomfájdalmak, derékfájás.
- Boka- és harántsüllyedés okozta panaszok (lúdtalp).
- Elhízás és túlsúly esetén a belső izmok fokozott munkája több kalóriát éget el és csökken az ízületi terhelés.
- Narancsbőr, cellulitis: a folyamatos izommunka javítja a nyirokkeringést.
- Terhesek és kismamák esetén a vénás problémák, derékfájás, ízületi fájdalmak elkerülése.
- A medencefenék és gát izomzatának erősítése.
- Alsó végtagi visszértágulatok.
- Alsó végtagi érszűkületek (I és II. stádium).
- Kopásos ízületi betegségek.
- Előláb- és sarokcsont fájdalmak, Achilles-ín problémák.
- Izom-, ín-, szalagsérülések, műtét utáni rehabilitáció kiegészítése, traumák utáni járástanulás.
- Cukorbetegség érszövődményeinek megelőzése.

Ízületi gyulladás esetén

Az ízületi gyulladás akkor fordul elő, amikor a csontok közötti rugalmas porc, például a csuklós ízületek között, vékonyabbá és lágyabbá válik. Az ízületi gyulladás nem csak idős korban fordul elő, de például sportolás következménye is lehet, amely megviseli a rugalmas porcot. Az ízületek közötti porc lehetővé teszi az ízületek zavartalan mozgását egymás ellen. Ha a porc mennyisége csökken, ez fájdalmas, merev mozgásokat eredményez. A gyaloglás során használt ízületek - például a bokák, a térdek, a csípő és a csigolyák - lassan, de biztosan ugyanolyan mértékben csökkentik a porcot és ugyanolyan veszteséget szenvednek.

Az ízületi gyulladás megelőzhető az MBT lábbelik viselésével. A talajjal való ütközés lágyulása járás közben, valamint a függőleges testtartás ösztönzése enyhíti a porc stresszét. Míg a normál lábbeli megterheli a porc rugalmasságát, az MBT lábbeli enyhíti az ízületeket és serkenti a hajlékony izmokat. A további ízületi gyulladás elkerülhető, és az MBT lábbelinek köszönhetően újra kényelmesen járhat.

 

Sarkantyú esetén

A sarok sarkantyúja gyakran a túlnyomás eredménye, amely fertőzést okoz ebben a fasciában (a csont azon helyén, ahol az ín rögzül). A sarok sarkantyújának fellépésekor éles fájdalom terjed a sarok alatt. Mivel a sarok az egyik nyomáspont a normál cipőben való járás során, minden lépésnél fájdalmat tapasztalunk. Az MBT megoldása egy olyan lábbeli, amely a saroktól és az elülső lábtól a láb közepéig elosztja a nyomást, mert az MBT lábbeliben a láb természetes üreges alakját veszi fel, enyhítve ezzel a sarkat.

sport terén:
- Az edzések, versenyek előtti bemelegítés csökkenti a sérülés rizikóját.
- Segíti a terhelés utáni regenerációt.
- A futási technika javítható.
- Használatával erősebb és gyorsabb izommunka érhető el.

lúdtalpbetét, amely alátámasztja ugyan a megsüllyedt boltozatot, de elveszi a munkát azoktól az izmoktól, amelyek feladata a lábboltozat tartása lenne, az izomzatot tovább gyengíti és a tünetek még kellemetlenebbé válnak. A hagyományos cipő viselése tovább ront a helyzeten, támasztó funkciójával megvezeti a lábat és minden "passzív lépés" ütközést okoz az ízületeknek. Az MBT megszüntetheti e panaszokat!

 

A gyógytornász a mozgásra szakosodott, és arra törekszik, hogy a lehető legnagyobb mértékben javítsa a mozgást. Az MBT lábbelik kétségkívül hozzájárulnak ehhez a folyamathoz. Feltűnő hasonlóság van a fizioterápia és az MBT lábbeli viselése között. Például a fizioterápia gyakorlatokat kínál egy úgynevezett egyensúlytáblán, ahol folyamatosan kénytelen megtalálni a stabilitást. A korrekciós tényezők az izmokra gyakorolt ​​pozitív hatások. Fokozott az izomerő, és javítja testtartását az egyensúly megteremtése érdekében. Ezeket a gyakorlatokat a gyógytornász gyakorolja házi feladatként, gyakorlás céljából. Ezt kínálja Önnek valójában az MBT.

 

Sport és futás


A 90-es évek végén és a 2000-es évek elején az MBT egyedülálló rocker profilú fitneszcipővel debütált. Mi a rocker profil? Ez a cipő aljának domború vagy kifelé görbülő alakja, amikor is a gyaloglás vagy futás közben érzi a gördülést. Más szavakkal: a cipő alsó részének egyedi geometriája segít a lábnak a talajjal való érintkezéskor azonnal előre gurulni. A cipők hírnevet szereztek.

 

Az MBT számos sporttal kapcsolatos lábbelit gyártott, de a futócipőket csak nemrég mutatták be hivatalosan. Mindegyikük rockerprofilú, merev nejlonszárral rendelkezik a lábfej területén, és habosított, alacsony sűrűségű középtalppal rendelkezik, amely sarkainál lágyabb, a láb közepén félkemény és a láb elülső részén viszont merev.
Minden sportember megtalálja a neki megfelelő MBT lábbelit. Legyen az Simba, GTR, Speed, GT2 vagy Colorado  modell. Csak választani kell.

Adjon lendületet a mindennapoknak!